07:10 / 15.07.2020.

Autor: I.Z./Hina

Norveška: Jedna žena na smrt izbodena, dvije ozlijeđene

Foto:Fredrik Hagen/REUTERS A

Foto:Fredrik Hagen/REUTERS A

Foto: - / REUTERS

Policija je objavila da nema naznaka da je još ljudi uključeno u napad, dodajući da motiv napada zasad nije poznat.
Jedna žena je na smrt izbodena, a dvije su ozlijeđene, u nizu napada u norveškom gradu Sarpsborg, južno od Osla, priopćila je danas policija.

Prve informacije o napadima stigle su nešto prije ponoći, a policija je vezi prvog napada na 50-godišnju ženu privela 31-godišnjeg muškarca s kriminalnim dosjeom.

U priopćenju policije se navodi da je osumnjičeni bio u vezi s dvije ozlijeđene žene, ali ne i s ubijenom ženom. Policija je objavila da ispituje ima li mentalno zdravlje počinitelja veze s napadima.

Jedna od ozlijeđenih žena je pretrpila teške ozljede, dok je napadač trećoj žrtvi nanio lakše ozljede. Jedna žena je izbodena nožem na glavnom autobusnom kolodvoru dok je čekala u automobilu, dok je druga izbodena u svom domu i ona je prepoznala napadača koji je potom uhićen.

Zbog krvavog pohoda na žene policija je rano jutros na poprište zločina uputila naoružanu policiju, helikoptere i devet ambulantnih vozila.

Snage reda su zatvorile centar grada te preko Twittera zamolili stanovnike da ostanu u svojim kućama. Policija je pokrenula istragu i pozvala očevice da se jave.
-

-

Foto: - / REUTERS

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!