Nova korona pravila ulaska u Srbiju

16:01 / 23.07.2021.

Autor: Hina/A.P.C.

Beograd noću

Beograd noću

Foto: Vladimir Nezinović / Shutterstock

U Srbiji će 24. srpnja u ponoć stupiti na snagu nova korona pravila o ulasku u zemlju koja podrazumijevaju potvrdu o potpunom cijepljenju ili o preboljenju bolesti COVID-19, a među državama čije se covid potvrde priznaju je i Hrvatska.

Srbijanska vlada usvojila je Zaključak o davanju suglasnosti za priznavanje potvrde o potpunom cijepljenju protiv covida i potvrda o preboljenju pri ulasku stranih državljana u Srbiju, priopćeno je iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.


Na popisu država čiji se certifikati priznaju od 24. srpnja su Gruzija, Monako, Cipar, Libanon, Moldavija, San Marino, Tunis, Hrvatska i Slovačka. 


Očekuje se da će uskoro i građanima Armenije, Sirije i Egipta biti omogućen ulazak u Srbiju samo s potvrdom o potpunom cijepljenju.


Hrvatska je i na popisu još 16 zemalja koje su obuhvaćene liberalizacijom mjera i za čije se državljane dopušta ulaz uz potvrdu o preboljenju ili uz odgovarajući PCR ili BAT (brzi antigenski test). Primjena  tog pravila također počinje u ponoć 24. srpnja.


Ministrica trgovine i turizma Tanja Matić istaknula je, u povodu liberalizacije mjera, da je devizni priliv od turizma povećan za 29,3 posto u odnosu na 2020. godinu. Ocijenila je da se novom odlukom vlade može očekivati "još veći priljev stranih turista" i uspješnija turistička sezona, pa i "značajna ekonomska dobit".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!