Nova pucnjava u Crnoj Gori, policija ubila napadača

27.09.2022.

14:40

Autor: HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor: / Shutterstock

Crnogorska policija danas je u razmjeni vatre ubila napadača koji je pucao na pripadnike policije tijekom istrage o bombaškom napadu na kuću policajca u Podgorici.

Kako je priopćeno iz crnogorske Uprave policije, u utorak rano ujutro, u podgoričkom naselju Konik, na kuću policajca bačene su dvije bombe od kojih je jedna eksplodirala. Nakon toga provedena je policijska istraga tijekom koje su pronađene dvije osumnjičene osobe. Pri identifikaciji i pokušaju privođenja jedna je osoba zapucala prema policiji.

- Policija je identificirala dvije osumnjičene osobe od kojih je jedna otvorila vatru u pravcu policijskih službenika, nakon čega su oni upotrijebili vatreno oružje te je pritom F. K. teško ranjen i prevezen u Klinički centar Crne Gore radi liječničke pomoći. On je zbog zadobivenih ozljeda preminuo, priopćeno je iz crnogorske policije, koja navodi kako je drugi napadač uhićen.

Sredinom kolovoza u crnogorskoj prijestolnici Cetinje dogodila se tragedija kada je napadač Vuk Borilović ubio svoje podstanare, ženu i njezino dvoje djece, a nakon toga nastavio pucati na susjede i pripadnike policije pri čemu je ubio ukupno 11 osoba.

Crnogorska policija nakon tog događaja bila je pod kritikom javnosti da nije uspjela neutralizirati napadača, nego se tvrdilo da ga je ubio jedan od sugrađana. Istraga skoro dva mjeseca od tog događaja nije pokazala tko je ubio Borilovića. Policija dosad nije objavila službene rezultate istrage.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!