14:50 / 04.06.2020.

Autor: M.M./HRT/Hina

Novi detalji u slučaju Madeleine McCann

Foto: REUTERS/Chris Helgren

Foto: REUTERS/Chris Helgren

Foto: - / REUTERS

Madeleine McCann nestala je u dobi od tri godine iz svoje sobe 3. svibnja 2007. tijekom obiteljskog odmora u Algarveu.
Njemački tužitelj rekao je da se radi na pretpostavci da je Madeleine McCann, britanska djevojčica koja je nestala u Portugalu 2007. mrtva, nakon što je identificirao njemačkog pedofila kao sumnjivca za ubojstvo.

McCann je u dobi od tri godine nestala iz svoje sobe 3. svibnja 2007. tijekom obiteljskog odmora u Algarveu dok su njezini roditelji bili na večeri s prijateljima u obližnjem resortu Praia da Luz.

Njezin nestanak pokrenuo je međunarodnu potragu te su leci s licem djevojčice lijepljeni diljem svijeta, dok su slavne osobe molile za informacije koje bi mogle pomoći u pronalasku djevojčice i privođenju njezinih otmičara pravdi.

- Pretpostavljamo da je djevojčica mrtva, rekao je državni tužitelj iz Braunschweiga, Hans Christian Wolters.

- Ured državnog tužitelja u Braunschweigu istražuje 43- godišnjeg njemačkog državljanina kao sumnjivca za umorstvo.

Nijemac, čije ime nije otkriveno, živio je u Algarveu između 1995. i 2007. godine, pljačkao hotele i stanove za odmor, kao i prodavao drogu, rekla je njemačka policija. Trenutno služi zatvorsku kaznu.

Britanska i njemačka policija molile su za informacije o muškarcu te su objavile fotografije vozila - Volkswagenov kamper i Jaguar - koja je vozio u to vrijeme.

Njemačka policija rekla je ranije da je sumnjivac, koji je živio blizu Praie da Luz, bio više puta osuđivan na zatvorsku kaznu za seksualno zlostavljanje djece u prošlosti.

Rekli su da ovaj slučaj tretiraju kao potencijalno ubojstvo i da su pronašli kojom je metodom ubijena McCann. Tijelo nikad nije pronađeno.

- Sve što smo ikad željeli je pronaći je, otkriti istinu i one koji su odgovorni privesti pravdi, izjavili su njezini roditelji Kate i Gerry, prije nego što je njemački tužitelj iznio svoje mišljenje.

- Nikad se nećemo odreći nade da pronađemo Madelene živu, no koji god ishod bio, moramo znati jer moramo pronaći mir.

Policija je rekla da želi razgovarati s dosad neidentificiranom drugom osobom koja je razgovarala s njemačkim sumnjivcem s portugalskog broja 3. svibnja 2007., u vrijeme kad je nestala McCann.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!