22:44 / 23.07.2018.

Autor: HRT

Novi incident u Kanadi

-

-

Foto: - / -

Muškarac naoružan nožem uhićen je nakon incidenta za vrijeme vojne svečanosti pred parlamentom u kanadskome glavnom gradu Ottawi.
Muškarac naoružan nožem uhićen je nakon incidenta za vrijeme vojne svečanosti pred parlamentom u kanadskome glavnom gradu Ottawi, objavilo je ministarstvo obrane, dodajući da nema ozlijeđenih.

U priopćenju ministarstva navodi se da se incident u koji je upleten muškarac s nožem dogodio za vrijeme svečane smjene straže koja je popularna među turistima.
Kraljevska kanadska konjička policija (RCMP) priopćila je da je nakon incidenta muškarac uhićen.

Sigurnost na Parliament Hillu znatno je povećana nakon što je u listopadu 2014. naoružani muškarac ustrijelio vojnika u središtu Ottawe i zatim upao u zgradu parlamenta. Ubili su ga policija i čuvari.

Samo nekoliko sati prije, naoružani napadač ustrijelio je dvoje ljudi u Torontu, najvećemu kanadskom gradu.

Torontska policija istražuje motive napada u kojem su ubijene djevojčica od deset i djevojka od 18 godina te ranjeno 13 osoba u ulici punoj restorana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!