09:41 / 25.01.2020.

Autor: V.K./Hina

Novi logo američkih Svemirskih snaga podsjeća na Zvjezdane staze

Foto:The White House/Handout via REUTERS

Foto:The White House/Handout via REUTERS

Foto: - / REUTERS

Popularni znanstveno-fantastični serijal Zvjezdane staze osumnjičen za širenje utjecaja na američku vojsku: logo novih Svemirskih snaga podsjeća na znak Zvjezdane flote iz tog serijala.
Popularni znanstveno-fantastični serijal Zvjezdane staze, koji je nadahnjivao našu kulturu i naše tehnologije, sada je osumnjičen za širenje utjecaja na američku vojsku: logo novih Svemirskih snaga podsjeća na znak Zvjezdane flote iz tog serijala.

Predsjednik Donald Trump otkrio je u poruci na Twitteru logo šestog roda oružanih snaga Sjedinjenih Država koji je sam osnovao.

Logo je u obliku strelice usmjerene prema gore koja se izdiže iznad planeta a u pozadini su zvijezde.

Logo veoma podsjeća na znak Zvjezdane flote iz serijala koji je nastao 1966.
Sličnost je bila povod za zanimljive i duhovite komentare na društvenim mrežama, što je najvjerojatnije potaknulo Pentagon da objavi priopćenje.

- Simbol delta, glavni dio loga, počeo se koristiti u američkim zračnim snagama još 1942. i koristio se na oznakama svemirskih agencija od 1961., ili pet godina prije nastanka Zvjezdanih staza, rekao je glasnogovornik američkog ministarstva obrane.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!