Beograd: Tri incidenta u školama poslije jučerašnjeg masovnog ubojstva

04.05.2023.

Zadnja izmjena 17:26

Autor: M.Š./HRT

Policija u Beogradu

Policija u Beogradu

Foto: Milos Tesic/ATAImages / PIXSELL

Dan nakon masovnog ubojstva u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", mediji u četvrtak bilježe tri odvojena incidenta u tri škole na području Beograda vezana uz vršnjačko nasilje i oružje, što je, nakon jučerašnje tragedije, izazvalo novu bojazan i privuklo veliku pozornost.

Petnaestogodišnja djevojčica danas je u beogradskoj gimanziji "Ruđer Bošković" kuhinjskim nožem ozlijedila svog vršnjaka i nastavnicu koja ju je pokušala spriječiti.

Djevojčica je, kako navodi portal lista "Blic", bivša učenica koja se samoinicijativno ispisala iz škole.

Napadnuti nisu teško ozlijeđeni, a policija je promptno reagirala.

Roditelji djece su se okupili ispred škole nakon što je jedna majka rekla da ju je sin uplašeno zvao i molio da čim prije dođe.

Policija je intervenirala i ranije jutros, oko 9:50, poslije poziva da je devetogodišnji učenik trećeg razreda beogradske OŠ "Desanka Maksimović" pravio popis s imenima, a s dječakom je obavljen razgovor.

- U više škola jutros je došlo do toga da djeca pod utjecajem jučerašnjeg događaja iz šale počnu simulirati istu stvar. U našoj školi dječak iz trećeg razreda je simulirao pucnjavu, nije bilo nikakvog pištolja i sve je smatrao šalom, rekla je pomoćnica direktora te škole Biljana Knežević.

- Kada smo ga pitali kakve su mu namjere, rekao je da je sve uradio iz šale, rekla je Knežević.

Ranije danas policija je u prigradskoj općini Obrenovcu privela oca malodobnog učenika koji je jutros u OŠ "Jefimija" u Obrenovcu, nakon minute šutnje zbog jučerašnje tragedije, izvadio plastični pištolj.

Na razgovor u policiju s ocem je otišao i sin.

Dječak je, prema navodima medija, donio plastični pištolj u školu, izvadio ga i okrenuo prema učenicima, a policija je na poziv djelatnika škole odmah reagirala.

Incidenti su uslijedili samo dan nakon pucnjave u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, u kojoj je trinaestogodišnjak usmrtio osmero učenika i zaštitara, a ranio još šestoro đaka i nastavnicu.

U Srbiji je zbog te tragedije proglašena trodnevna žalost.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!