Novi potres na Kreti, jačine 5.3 Richtera

10:01 / 28.09.2021.

Autor: HRT/Hina

Snažni naknadni potresi na Kreti

Snažni naknadni potresi na Kreti

Foto: EMSC / @LastQuake

Snažan naknadni potres, jačine 5,3 Richtera pogodio je grčki otok Kretu, dan nakon što je u ranijem potresu poginula najmanje jedna osoba. Potom je uslijedilo još nekoliko potresa jačih od 3 Richtera.


Potres magnitude 5,3 bio je naknadni potres nakon ranijeg potresa u ponedjeljak, rekao je Giorgos Chouliaras, šef atenskog Instituta za geodinamiku. Nakon njega, Kretu je pogodilo još nekoliko potresa magnitude veće od 3 Richtera.  


Potres u ponedjeljak bio je magnitude 5,8 i nanio je ozbiljnu štetu. Stanovnici se ne bi trebali vraćati u oštećene domove, poručio je Chouliaras na državnoj televiziji ERT. Serija potresa će se nastaviti, dodao je. Već je bilo više od 60 manjih potresa.

Tisuće ljudi moralo je u noći s ponedjeljka na utorak spavati u šatorima ili u svojim automobilima. Regija oko sela Arkalochori, južno od lučkog grada Herakliona, pretrpjela je najveću štetu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!