23:08 / 10.10.2020.

Autor: M.Š./Hina

Novinar AFP-a: Unatoč primirju, žestoko bombardiran glavni grad Gorskog Karabaha

Foto: REUTERS/Stringer

Foto: REUTERS/Stringer

Foto: - / REUTERS

Stepanakert, glavni grad oblasti Gorskog Karabaha, pod kontrolom armenskih separatista, u subotu navečer bio je na meti bombardiranja, unatoč primirju koje je tijekom dana u načelu stupilo na snagu, izvijestila je agencija AFP.
Stepanakert, glavni grad oblasti Gorskog Karabaha, pod kontrolom Armenaca, u subotu navečer bio je na meti bombardiranja, unatoč primirju koje je tijekom dana u načelu stupilo na snagu, izvijestila je agencija AFP.

➡️ Na snagu stupilo primirje u Gorskom Karabahu


Sedam snažnih eksplozija odjeknulo je oko 23.30 sati po lokalnom vremenu od kojih se treslo tlo u čitavom gradu. Odmah zatim oglasile su se sirene, pozivajući stanovnike da se sklone u podrume i u skloništa.

- Zatim je zavladao muk i grad je obavila potpuna tama, izvješćuje AFP.

Ova bombardiranja događaju se unatoč primirju između Armenije i Azerbajdžana koje je oko podneva načelno stupilo na snagu a dogovoreno je uz rusko posredovanje, nakon silovitih dvotjednih borba za separatističku regiju Gorski Karabah.

Zaraćene strane su se još u subotu tijekom dana optuživale za kršenje primirja na bojišnici, ali je stanje tog dana u Stepanakertu bilo neuobičajeno mirno, pošto se grad već dva tjedna redovito bombardira, napose teškim raketama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!