21:24 / 18.06.2020.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Novo žarište u Njemačkoj, više novozaraženih u susjedstvu

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Latinska Amerika postala je epicentar pandemije. Testiranjem je utvrđena zaraza kod više od 650 radnika u Njemačkoj. Više je oboljelih i u susjedstvu.
Broj zaraženih koronavirusom u svijetu premašio je 8 milijuna 400 tisuća, a preminulih je 451 tisuća.

Latinska Amerika postala je epicentar pandemije koronavirusne bolesti. Ondje je gotovo 4 milijuna potvrđenih slučajeva i više od 200 tisuća umrlih, a najteže je u Brazilu i Peruu, u kojem je više od 240 tisuća zaraženih, više nego u Italiji, koja je dugo bila pandemijom najteže pogođena europska zemlja. U Meksiku je potvrđeno gotovo 5 tisuća novozaraženih i 770 umrlih.

U Njemačkoj je tisućama ljudi određena karantena, zbog izbijanja zaraze u jednoj tvornici za preradu mesa na sjeverozapadu zemlje. Testiranjem više od tisuću radnika utvrđena je zaraza kod njih oko 650, a još oko tisuću bit će testirano. Kobni virus u Njemačkoj je dosad odnio gotovo 9 tisuća života.

Broj zaraženih raste i u susjedstvu. U Srbiji je 94 novozaraženih. U Sloveniji je u posljednja 24 sata potvrđeno osam novih slučajeva. To je  najveći broj novooboljelih u jednom danu u proteklih mjesec i pol. U Bosni i Hercegovini potvrđeno je 58 novih slučajeva. Time je broj zaraženih od početka epidemije prešao 3 tisuće 200, a umrlih je 168. Zdravstvene vlasti u BiH tvrde da zasad nema razloga za uvođenje posebnih mjera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!