09:43 / 26.02.2018.

Autor: M.M./Hina

NRA neće poduprijeti zabranu oružja

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nacionalna udruga za oružje (NRA) rekla je da ne podupire uvođenje bilo kakve zabrane nošenja oružja, nakon pucnjave u floridskoj školi u kojoj je ubijeno 17 osoba.
Nacionalna udruga za oružje (NRA) rekla je da ne podupire uvođenje bilo kakve zabrane nošenja oružja, nakon pucnjave u floridskoj školi u kojoj je ubijeno 17 osoba.

Glasnogovornica te moćne lobističke organizacije za oružje Dana Loesch dodala je da uzrok masakra poput onoga u Floridi nije NRA, te je sugerirala da su posrijedi pogreške lokalnih vlasti i nedostatak političkih akcija.

Komentari NRA-e nisu u skladu s prijedlogom predsjednika Donalda Trumpa da se postroži kontrola oružja.

Trump je rekao da će izvršiti pritisak da se detaljnije provjeravaju ljudi koji žele kupiti oružje, te poduzeti korake kako bi se zakonom onemogućilo korištenje tehničkih dodataka kojima se puška može pretvoriti u strojnicu sposobnu ispucati stotine metaka u minuti. Trump je također pozvao i na to da neki nastavnici u školama budu naoružani kako bi se učenike zaštitilo od mogućih pucnjava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!