NY: Nekadašnja rezidencija jugoslavenskog veleposlanika pri UN-u, prodana za 12 mil. dolara

02.06.2018.

13:07

Autor: B.S./HRT

default error photo
Predstavnici pet država nasljednica bivše SFRJ potpisali su u New Yorku ugovor o zajedničkoj prodaji rezidencijalnog stana bivše države, kupljenog 1975.
Penthouse na njujorškoj Park Aaeniji, nekadašnja rezidencija jugoslavenskog veleposlanika pri UN-u, prodan je za 12 milijuna dolara u gotovini, potvrdio njujorški trgovac nekretninama Tristan Harper.

Predstavnici pet država nasljednica bivše SFRJ potpisali su u New Yorku ugovor o zajedničkoj prodaji rezidencijalnog stana bivše države, kupljenog 1975. na jednoj od najprestižnijih njujorških adresa za 100 tisuća dolara, također u gotovini.

Prodaja je morala dobiti zeleno svjetlo svake od država nasljednica, američkog State Departmenta i uprave zgrade u kojoj se stan nalazi.

Rezidencija, u kojoj je redovito kada bi dolazio na skupštine UN-a boravio   jugoslavenski predsjednik Tito te održavao bogat društveni život, ima 13 soba, četiri spavaonice, četiri terase i tri kamina. No, stan je u lošem stanju i novi će vlasnik morati mnogo investirati u obnovu.

Kupac je iz New Yorka, dolazi iz svijeta financija.

Njujorška agencija Douglas Elliman Real Estate radi i na prodaji preostalih nekretnina koje su bile u vlasništvu bivše države u New Yorku, Bernu, Bonnu i Tokiju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!