12:54 / 11.08.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT/J.L.

O cijepljenju, uraganima i povlačenju iz Afganistana

Predsjednik SAD-a Joe Biden

Predsjednik SAD-a Joe Biden

Foto: Evelyn Hockstein / REUTERS

Američki predsjednik Joe Biden pozvao je na cijepljenje građane saveznih država kojima prijete uragani kako bi bili sigurni budu li morali napustiti svoje domove. Govorio je i o stanju Afganistanu.

Koronavirus se brzo širi Floridom i drugim dijelovima američkog Juga, koji bi se već ovoga mjeseca mogli naći na udaru uragana.

Predsjednik Joe Biden govorio je i o stanju u Afganistanu, rekavši da ne žali zbog odluke o povlačenju Amerikanaca, unatoč napredovanju talibana.

- Afganistanski čelnici moraju pokazati zajedništvo. Izgubili smo tisuće ljudi, Amerikanci su ginuli i bili ranjavani. Oni se moraju boriti za sebe, za svoj narod. Sjedinjene Države nastavit će izvršavati obveze koje su preuzele. Osiguravat ćemo zračnu potporu, opskrbljivati njihove snage hranom i opremom, davati novac za njihove plaće. Ali oni se moraju željeti boriti, poručio je.


video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!