20:52 / 26.08.2018.

Autor: HRT

O pucnjavi u američkom Jacksonvilleu

-

-

Foto: - / -

Policija je u međuvremenu identificirala napadača, riječ je o 24-godišnjem Davidu Katzu iz Baltimorea.
U pucnjavi u Jacksonvilleu na Floridi poginulo je najmanje troje ljudi, uključujući i napadača, a 11 je ozlijeđeno. Prema službenim informacijama, 24-godišnjak iz Baltimorea otvorio je vatru na turniru u računalnim igrama, a zatim si je oduzeo život.

Napad se dogodio u trgovačkom centru u središtu Jacksonvillea. U jednom od barova održavao se turnir u igranju videoigre koja simulira utakmicu američkog nogometa. Policija vjeruje da je počinitelj napada David Katz sudjelovao na turniru.

"Znamo da se osumnjičeni koristio barem jednim pištoljem. Nećemo otkrivati detalje koji se odnose na motiv jer taj dio istrage još traje", kazao je šerif Jacksonvillea Mike Williams.Turnir se izravno prenosio na internetskoj platformi kad su odjeknuli pucnjevi. Na snimci se vidi kako igrači reagiraju na pucnjavu, a čuju se i krici prije nego što je snimka prekinuta.

Napadač je ubio dvoje ljudi. Od 11 ozlijeđenih dvije su osobe u kritičnom stanju. Policija zasad ne može potvrditi je li napadač poznavao žrtve, ali navode da zasad nitko drugi nije osumnjičen.

Ovo je druga pucnjava u Jacksonvilleu u samo nekoliko dana, no policija vjeruje da nisu povezane.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!