08:49 / 17.05.2020.

Autor: T.V./Hina

Obama kritizirao Trumpov odgovor na koronavirus

Foto: REUTERS/Bing Guan

Foto: REUTERS/Bing Guan

Foto: - / REUTERS

Bivši američki predsjednik Barack Obama kritizirao je u subotu način na koji njegov nasljednik u Bijeloj kući Donald Trump upravlja koronakrizom u zemlji.
Bivši američki predsjednik Barack Obama kritizirao je u subotu način na koji njegov nasljednik u Bijeloj kući Donald Trump upravlja koronakrizom u zemlji.

- Više nego išta drugo, ova pandemija je u potpunosti i konačno strgnula zavjesu nad idejom da mnogi koji su na javnim dužnostima znaju šta rade, rekao je Obama u rijetkoj javnoj kritici aktualne administracije. Neki od njih ni ne prave se da znaju, istaknuo je.

Obraćajući se virtualno mladima s Povijesno crnih koledža i sveučilišta (HBCU) na njihovoj promociji, on nije imenovao Donalda Trumpa ili nekog drugog američkog dužnosnika.

Poručio je mladima da čine ono što smatraju  ispravnim a ne "ono što je ugodno, što se smatra prikladnim, što je lako, tako razmišljaju mala djeca".

- Nažalost puno onih koji se nazivaju odraslima, imaju krasne titule i važne poslove, i dalje misle na taj način, i zbog toga su stvari tako upropaštene, dodao je, što se smatra aluzijom na dužnosnike Trumpove administracije koje se inače suzdržava kritizirati.

Ali prošli tjedan procurila je njegova izjava s privatne telekonferencije na kojoj je rekao da je način na koji Trump vodi pandemiju "krajnje kaotična katastrofa".

Više od 1200 ljudi umrlo je u SAD-u od covida-19 u posljednja 24 sata. Ukupni broj umrlih sada je 89.000 što je više nego igdje drugdje u svijetu. Afroamerikanci imaju i disproporcionalno visoki broj umrlih i hospitaliziranih u ukupnom broju u SAD-u, ističe BBC.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!