11:36 / 29.03.2021.

Autor: I.B./Hina

Obamina baka iz Kenije preminula u dobi od 99 godina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Ilustracija / Pixabay

Sarah Onyango Obama, treća i najmlađa supruga djeda bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame, koja je sudjelovala u odgoju njegova oca, umrla je danas u dobi od najmanje 99 godina u bolnici u zapadnoj Keniji.

Granny Sarah, kako ju je nazivao bivši američki predsjednik, aktivno se bavila promidžbom obrazovanja djevojčica i siročadi.

"Istina je, otišla je Gospodinu", kazala je njezina kći Marsat Onyango.

Mama Sarah, kako su je iz poštovanja zvali u Keniji, obična žena sa sela, bila je poznata po kašama i krafnama koje je servirala u lokalnoj školi. U zemlji je postala slavna nakon što je 2008. Barack Obama izabran za prvog crnog američkog predsjednika.

Bila je treća supruga Obamina djeda i pomogla je u odgoju Obamina oca Baracka Obame starijeg.

Sarah Obama desetljećima je pomagala siročadi, a neki su i živjeli u njezinoj kući. Zaklada "Mama Sarah Obama" plaća hranu i obrazovanje djeci bez roditelja, osigurava im školske potrepštine, odjeću, osnovne zdravstvene potrebe i školarinu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!