19:17 / 21.08.2018.

Autor: I.H./Hina/HRT

Obilježena 85. godišnjica školskog broda "Jadran"

-

-

Foto: - / -

Jadran se sa ovim gradom saživio prije 85 godina i ovo je brod koji će, siguran sam nadživjeti sve nas, rekao je crnogorski ministar obrane Predrag Bošković.
Crna Gora otvorena je da svi njezini saveznici koriste školski brod "Jadran, ali on će ostati u toj državi i ploviti pod njezinom zastavom, poručeno je sa središnje svečanosti kojom je u Tivtu obilježena 85.godišnjica najvrjednijeg i najljepšeg broda Mornarice VCG.

Jadran se sa ovim gradom saživio prije 85 godina i ovo je brod koji će, siguran sam nadživjeti sve nas i koji će i slijedećih 85 godina živjet sa ovim gradom i dočekivati neke nove generacije, nove mornare i nove turiste, rekao je ministar obrane Predrag Bošković, obraćajući se brojnim uzvanicima iz državnog, gospodarskog privrednog, javnog i kulturnog života na svečanom koktelu palubi "Jadrana, vezanog na gradskoj rivi Pine u Tivtu.

Siguran sam da danas ovo što možemo vidjeti da predstavlja ovaj brod je jedan od najsvjetlijih trenutaka u 85 godina povijesti "Jadrana. Vlada Crne Gore je 2013. izdvojila značajna sredstva da nakon generalnog remonta, "Jadran ponovno uzdigne i ponovno zasvijetli u svom najljepšem ruhu. Upravo je to bio zalog za budućnost, zalog da ovaj brod plovi i da bude svima na usluzi, u Crnoj Gori. Naša projekcija je da ovaj brod otvorimo i građanima i turistima, a u tome smo uspjeli jer je "Jadran samo za 24 sata na "Danu otvorenih vrata, obišlo gotovo 2.000 ljudi, rekao je ministar Bošković.

Školski brod "Jadran" pripada Hrvatskoj koja će učiniti sve da ga vrati u matičnu luku Split, izjavio je ministar obrane Damir Krstičević, reagirajući na Boškovićeve izjave da će brod ostati u Crnoj Gori i ploviti pod zastavom te države.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!