16:49 / 08.01.2022.

Autor: V.G./Hina/HRT

Obilni snježni nanosi zarobili domaće turiste u Pakistanu, poginula 21 osoba

Pakistan

Pakistan

Foto: PTV/REUTERS TV/ Inter Services Public Relations/Naseer Ahmed / Reuters

Najmanje 21 osoba poginula je blizu pakistanskog planinskog zimovališta nakon što su obilni snježni nanosi u subotu zarobili tisuće ljudi na cestama.

- Umrla je najmanje 21 osoba uključujući žene i djecu, objavio je spasilački ured iz planinskog zimovališta Murree u subotu.

Deseci tisuća turista pohrlili su u Murree, jedno od najpopularnijih planinskih odredišta sjeverno od glavnog grada Islamabada kako bi uživali u pogledu i snijegu koji je počeo padati u utorak navečer.

Prema vladinoj procjeni, više od 100.000 vozila uočeno je na tom području, a hoteli su puni. Posjetitelji bez smještaja nisu imali drugu opciju nego prespavati u svojim automobilima.

Društvene mreže preplavile su snimke vozila zarobljenih u snježnim nanosima.

Ministar unutarnjih poslova Šeik Rašid Ahmed rekao je da je tisuće vozila još uvijek zaglavljeno na cestama, a vlasti su pozvale oružane snage da pomognu u spasilačkim operacijama.

Vlasti su proglasile izvanredno stanje u Murreeju i zabranile ulazak vozilima i turistima u to područje. Mještani nose hranu i pokrivače zarobljenima.

Ministar informiranja Fawad Chaudhry pozvao je ljude da ne dolaze u Murree idućih nekoliko dana.

Pakistanski meteorološki zavod objavio je da bi obilne snježne padaline na tom području mogle potrajati do nedjelje navečer. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!