21:31 / 08.01.2018.

Autor: HRT

Obožavatelji pozivaju Opru Winfrey da se kandidira za predsjednicu

-

-

Foto: - / -

Kao prva crna žena u nedjelju je dobila nagradu za životno djelo.
Obožavatelji Opre Winfrey u ponedjeljak su nakon njenzina govora podrške onima koji su razotkrili spolno zlostavljanje u Hollywoodu i drugdje zatrpali Twitter pozivima da se kandidira za predsjednicu SAD.

Nagli porast broja objava označenih s #Oprahforpresident i #Oprah2020 slijedio je nakon njezina govora na dodjeli nagrada Zlatni globus, gdje je kao prva crna žena u nedjelju dobila nagradu za životno djelo.

Glumica, filmska i televizijska producentica te direktorica kabelskog televizijskog kanala OWN počast je dobila kao uzor ženama i osoba koja je promicala snažne ženske likove.

Posljednjih je godina Winfrey podržavala demokratske predsjedničke kandidate Baracka Obamu 2008. i Hillary Clinton 2016.

Prije je govorila da je ne zanima kandidatura za predsjednicu te je, primjerice u razgovoru za postaju CBS u listopadu, na pitanje o izborima 2020. rekla da "za nju neće biti nikakve kandidature".

Los Angeles Times je, međutim, prenio izjavu od nedjelje Stedmana Grahama, Oprina dugogodišnjeg partnera, da je to "na ljudima... Ona bi to apsolutno učinila".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!