11:36 / 15.09.2018.

Autor: HRT

Odbijeni azilanti u bečkom pritvoru pokušali samoubojstvo

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

U ćeliji je pronađeno oproštajno pismo koje su potpisala sva šestorica i u kojem se navodi kako zbog protjerivanja više ne vide smisao života.
Nekoliko osoba koje su u pritvoru u Beču čekale na protjerivanje iz Austrije zbog toga jer im je odbijen zahtjev za azil, podmetnulo je sinoć požar u svojoj ćeliji pri čemu je više osoba ozlijeđeno, javlja jutros.

Požar je izbio u petak navečer na prvom katu policijskog pritvora u centru grada. U ćeliji se nalazilo šest osoba koje su ovdje čekale protjerivanje, rekao je za austrijske medije glasnogovornik bečke policije Harald Soeroes.

Šestorica koja su boravila u ćeliji, pet Afganistanaca i jedan Iranac, spriječili su policajce koji su pokušavali ući u ćeliju. Sve šestorica su zadobila teže ozlijede opeklina i trovanja dimom.

Zgrada policije u središtu Beča je morala biti evakuirana a nekoliko ostalih zatvorenika je također bilo hospitalizirano zbog trovanja dimom.

U ćeliji je pronađeno oproštajno pismo koje su potpisala sva šestorica i u kojem se navodi kako zbog protjerivanja više ne vide smisao života.

Od dolaska konzervativno-nacionalne vlade premijera Sebastiana Kurza pojačani su napori austrijskih vlasti u konzekventnom provođenju protjerivanja osoba kojima je odbijen zahtjev za azilom u Austriji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!