09:26 / 24.05.2020.

Autor: M.Š./HRT

Ogroman požar u San Franciscu

Foto: Chad Tasky/via REUTERS

Foto: Chad Tasky/via REUTERS

Foto: - / REUTERS

Ogroman požar izbio je u San Franciscu, na doku 45. Nakon borbe s vatrenom stihijom, situacija je stavljena pod kontrolu.
Vatrogasna služba San Francisca borila se u subotu s velikim požarom u luci Fisherman's Wharfu, poznatom turističkom odredištu u tom kalifornijskom gradu, a povijesni brod koji se tamo nalazi prošao je neoštećen.

Požar je izbio u skladištu u povijesnoj luci, gdje se nalazi američki vojni brod iz Drugoga svjetskog rata Jeremiah O'Brien, navodi služba za javnost vatrogasaca San Francisca.

Požar je ugašen, a brod O'Brien nije oštećen. Turistička stranica Fisherman's Wharfa objavila je da je potpuno operativan brod iz Drugoga svjetskog rata, "posljednji nepromijenjeni" ratni brod i "živi muzej".

Vatrogasna postrojba San Francisca priopćila je da nema smrtnih slučajeva niti ozbiljnih ozljeda. Jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen, ali je u dobrom stanju.

Uzrok požara nije poznat i istražuje se. Vatra je zahvatila zgrade triju tvrtki, a luka je znatno oštećena. Na snimkama se izdaleka vidi stup dima koji se uzdiže iz plamena.

Luka San Francisco putem Twittera zahvalila je vatrogasnoj službi napisavši: "Zahvalni smo hrabrim vatrogascima i ekipama za reagiranje u hitnim situacijama na obuzdavanju vatre, zaštiti naše rive i spašavanju ratnog broda Jeremiah O'Briena".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!