18:16 / 27.05.2018.

Autor: M.M./HRT

Oluja Alberto prijeti Floridi

-

-

Foto: - / -

Prije dolaska na američko tlo, središte oluje prošlo je preko zapadnog dijela Kube uz obilne oborine i vjetrove do 70 kilometara na sat.
Sezona uragana, koja službeno počinje 1. lipnja, u Americi je ove godine uranila. Američke savezne države Florida, Alabama i Mississippi izdale su upozorenja zbog dolaska suptropske oluje Alberto koja je stigla nadomak Floride. Njezini stanovnici spremaju se za snažno nevrijeme.

Snažan vjetar i kiša u Miamiju samo su blaga naznaka onoga što dolazi. Dijelove Floride, Louisiane, Mississippija i Alabame tijekom dana očekuju velike količine kiše.

Nacionalni centar za uragane u Miamiju izdao je upozorenje o tropskoj oluji za područja Floride i Alabame, a njezini udari očekuju se već tijekom noći. 

Stanovnici ugroženih područja zabrinuto prate hoće li suptropska oluja Alberto ojačati. Očekuju se poplave, a moguće je da snažni vjetrovi ponegdje prerastu i u tornada. Mnogi se pripremaju na najgore. Prije dolaska na američko tlo, središte oluje prošlo je preko zapadnog dijela Kube uz obilne oborine i vjetrove do 70 kilometara na sat.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!