13:49 / 12.02.2020.

Autor: HRT

Oluja Sabine: Poplavljen dio hamburške luke i poznata riblja tržnica

REUTERS/Fabian Bimmer

REUTERS/Fabian Bimmer

Foto: - / REUTERS

Vlasti građane upozoravaju da sljedećih dana izbjegavaju šume zbog stabala koja su nakon oluje postala nestabilna.
Plimni val djelomično je poplavio hamburšku luku i poznatu riblju tržnicu. Posljednji, peti val koji je prouzročila oluja Sabine očekuje se večeras, priopćio je Savezni ured za pomorstvo u Hamburgu.

Vodostaj u Hamburgu je 2,76 metara viši od prosjeka, priopćio je Savezni ured za pomorstvo i hidrografiju u Hamburgu.

Prema prognozama, vodostaj će dosegnuti najvišu razinu večeras nakon 19 sati, kada se očekuje i peti, posljednji plimni val koji je prouzročila oluja Sabine koja je početkom tjedna prošla preko Njemačke.

Poplavljeno je i nekoliko ulica u poznatoj četvrti St. Pauli, a vatrogasci su nekoliko automobila izvlačili iz vode. Blokiran je i pristup nekim postajama gradske željeznice.

Vlasti građane upozoravaju da sljedećih dana izbjegavaju šume zbog stabala koja su nakon oluje postala nestabilna.

Neupućeni mogu pogrešno procijeniti stabilnost nekog stabla. Opasnost vreba i od slomljenih grana, upozoravaju gradske vlasti.

Oluja Sabine od nedjelje do utorka ujutro paralizirala je željeznički, a velikim dijelom i zračni i cestovni promet. Prema procjenama stručnjaka,  prouzročila je manju štetu od očekivanog.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!