Ukupno 52 godine zatvora za ubojstvo hrvatskog rukometaša

30.11.2022.

12:42

Autor: M.Š./HRT

Tragično preminuli hrvatski rukometaš Denis Tot

Tragično preminuli hrvatski rukometaš Denis Tot

Foto: HTV / HRT

Kazneni sud u Skoplju osudio je troje počinitelja na ukupno 52 godine zatvora za ubojstvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota u travnju u makedonskom glavnom gradu.

Dvoje optuženih za ubojstvo, Anđelo Đorđijevski i Klementina Levkovska, nepravomoćno je osuđeno na po 18 godina, a treći, Andrej Kostovski, na 16 godina zatvora, objavila je makedonska novinska agencija MIA.

Njih troje optužnica je teretila da su nasmrt pretukli rukometaša skopskog Butela ispred noćnog kluba u gradskom parku u Skoplju početkom travnja i nanijeli mu teške tjelesne ozljede, posebice mozga, zbog čega je umro dan poslije.

Suđenje je počelo 5. rujna, a troje optuženika tvrdilo je da nisu krivi.

Uz zatvorsku kaznu, sud je odredio isplatu odštete obitelji ubijenog rukometaša od devet milijuna makedonskih denara (oko milijun kuna).

Osuđeni imaju pravo žaliti se na presudu u roku od 15 dana. Njihov odvjetnik najavio je da će podnijeti žalbu.

Sutkinja Elena Ilijevska-Josifovic priopćila je da je osuđenima u zatvorsku kaznu uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru od travnja ove godine.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!