Osnovna škola Robb u Uvaldeu bit će srušena

22.06.2022.

12:28

Autor: T.V./HRT/Hina

Osnovna škola Robb bit će srušena

Osnovna škola Robb bit će srušena

Foto: Lisa Krantz / REUTERS

Osnovna škola Robb u Uvaldeu u Teksasu, u kojoj je naoružani napadač ubio 19 učenika i dvije učiteljice, bit će srušena, rekao je gradonačelnik, a prenosi BBC u srijedu.

Don McLaughlin izjavio je to u utorak na napetom i emotivnom sastanku gradskog vijeća sa stanovnicima koji traže odgovore vezano uz pucnjavu. Nije rekao kada će škola biti srušena.

Gnjev javnosti nakon napada u svibnju je porastao, a krivnja se svaljuje na policiju koja je čekala više od sata da se suoči s napadačem.

McLaughlin je rekao da će škola biti srušena jer "ne možete tražiti od djeteta ili učitelja da se ikada vrate u tu školu".

Osnovna škola Robb ima gotovo 600 učenika u drugim, trećim i četvrtim razredima.

Napad 18-ogodišnjaka, identificiranog kao Salvador Ramos, doveo je do ponovne debate o zakonima o oružju na nacionalnoj razini.

Američki senatori u utorak su pogurali novi zakon koji se tiče masovnih pucnjava u, kako je rečeno, najvažnijim novim kontrolama oružja u generaciji.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!