18:02 / 10.04.2018.

Autor: HRT

Ostavka savjetnika za unutarnju sigurnost Donalda Trumpa

-

-

Foto: - / -

Do njegova odlaska dolazi u trenutku kad američki predsjednik prijeti vojnom intervencijom u Siriji.
Nova ostavka u Bijeloj kući: Tom Bossert, savjetnik za unutarnju sigurnost Donalda Trumpa odlučio je napustiti svoj položaj, objavljeno je iz Bijele kuće.

Predsjednik zahvaljuje Tomu za angažman oko sigurnosti naše velike zemlje", kazala je Sarah Sanders, glasnogovornica američkog predsjednika u kratkom priopćenju do kojeg dolazi nakon vala odlazaka zadnjih mjeseci koji pothranjuju utisak kaosa koji vlada u Bijeloj kući.

Iznenadni odlazak događa se nakon dolaska Johna Boltona na čelo Vijeća za nacionalnu sigurnost u zamjenu za H.R. McMastera, kojemu se Trump zahvalio na suradnji.

Najprozivaniji kad se radilo o prirodnim katastrofama ili borbi protiv kibernetičkih napada, Tom Bossert bio je uključen i u protuterorističku borbu. Posjetio je i Irak u travnju 2017. s Jaredom Kushnerom, zetom i savejtnikom Donalda Trumpa, kako bi razgovarao o borbi protiv Islamske države.

Do njegova odlaska dolazi u trenutku kad američki predsjednik prijeti vojnom intervencijom u Siriji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!