20:32 / 01.06.2020.

Autor: Miljenko Karačić/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Otvorena granica s BiH

-

-

Foto: - / -

Bosna i Hercegovina otvorila je granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Hrvatski državljani opet mogu u BiH s osobnom iskaznicom ili putovnicom i to bez ograničenja.
Bosna i Hercegovina otvorila je granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Hrvatski državljani opet mogu u BiH s osobnom iskaznicom ili putovnicom i to bez ograničenja.

Na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom već je registrirano oko 190.000 putnika. Hrvatski državljani sada u BiH mogu ući bez ograničenja, kao i prije pandemije.

Promet teče bez zastoja.

- Nema nikakvih problema, čak je vrlo jednostavan prolaz, ne pitaju ništa, mislim jednako kao i prije korone, rekao je Gordan Mladinić iz Splita.

Sreli smo i dvije Splićanke, sarajevske studentice koje se nakon dvomjesečnog ograničenja vraćaju fakultetskim obvezama.

- Nije bilo nikakvih problema, s olakšanjem sam prošla, nisam znala hoću li moći s osobnom iskaznicom prijeći granicu, ali uspjela sam i je sve u redu, govori Iva Šimić, studentica na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

- Bila sam jako vesela što ćemo moći završiti akademsku godinu kako bi trebalo, uživo jer znamo da naš fakultet ne funkcionira u smislu on line nastave tako da smo sretni što smo dobili mogućnost da se možemo vratiti, naglašava Margarita Mladinić, studentica na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Malogranični prijelazi za mještane koji imaju imanja s obje strane granice još nisu otvoreni. Ovdje se očekuje brzi povratak na prijašnje stanje. Valja dodati da je od danas uz posebne mjere otvoren i međunarodni zračni promet u BiH preko zračnih luka u Sarajevu, Tuzli i Mostaru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!