11:00 / 03.10.2018.

Autor: M.M./Hina/HRT

Otvorena istraga nakon optužbi o poreznoj utaji protiv Trumpa

-

-

Foto: - / -

Predsjednik Trump predstavljao se kao samostalni milijarder. No, nova istraga objavljena u New York Timesu otkriva da je naslijedio očeve nekretnine vrijedne najmanje 413 milijuna dolara - zahvaljujući, među ostalim, manevrima vezanim za utaju poreza.
Porezna služba države New York otvorila je istragu nakon što je New York Times (NYT) objavio informacije prema kojima je Donald Trump primio više od 400 milijuna dolara od svojih roditelja, djelomično zahvaljujući manevrima oko porezne utaje.

Informacije iz dnevnika opovrgnuli su odvjetnik američkog predsjednika i glasnogovornica Bijele kuće.

Prema članku iz NYT-a o bogatstvu Trumpa, bivši magnat nekretnina nije to postao sam od sebe, kako to rado govori svojim pristašama ili u svojim knjigama poput bestselera "Umijeće pregovaranja".

Citirajući porezne prijave i povjerljive financijske dokumente, dnevnik tvrdi da je, od najranije dobi pa do danas, bivši magnat nekretnina iskoristio, poput njegovo četvero braće i sestara, prihode od carstva nekretnina njegova oca Freda.
Ukupan iznos tih prihoda odgovara današnjim približno 413 milijuna dolara, piše NYT.

Prema dnevniku, Donald Trump je primio počevši od treće godine 200.000 dolara godišnje (u sadašnjim dolarima) te je s osam godina već bio milijunaš.

Nakon objave tih informacija, porezna služba države New York provjerava optužbe u članku NYT-a i odlučno istražuje sve tragove, izjavio je jedan od njezinih glasnogovornika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!