Ozlijeđeni danski novinari evakuirani iz Ukrajine

02.03.2022.

13:13

Autor: M.Š./Hina/HRT

Čovjek na mjestu gdje je raketiran TV toranj u Kijevu

Čovjek na mjestu gdje je raketiran TV toranj u Kijevu

Foto: Umit Bektas / REUTERS

Dvojica danskih novinara koji su ozlijeđeni u pucnjavi na sjeveroistoku Ukrajine u subotu evakuirani su iz zemlje i na putu su prema Danskoj, rekao je u srijedu njihov poslodavac za Reportere bez granica.

Izvjestitelj Stefan Weichert i fotograf Emil Filtenborg Mikkelsen ranjeni su na novinarskom zadatku za danski list Ekstra Bladet u blizini grada Okhtirke, pedesetak kilometara od ruske granice.

Dnevni list Ekstra Bladet objavio je u srijedu da će njegovi novinari zaposleni honorarno biti "uskoro na sigurno u Danskoj" te da se trenutačno nalaze u "sigurnoj zemlji".

- Po Reporterima bez granica, dvojica muškaraca "evakuirani su u Moldaviju, rekla je predstavnica organizacije za istočnu Europu Jeanne Cavelier.

Dvojica novinara ranjeni su u subotu iako su nosili nepropusne prsluke kada im je vozilo zasula vatra iz nepoznatog izvora.

U Ukrajini su radili zadnjih nekoliko godina.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!