Pad broja novozaraženih u Srbiji, i dalje više od 9000 Covid pacijenata u bolnicama

21.12.2020.

17:38

Autor: I.Z./Hina

default error photo
Srbijanska premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je Srbija dosad potpisala ugovore o nabavi tri cjepiva - Pfizerovog čijii se prvi kontigent od 5000 doza očekuje do kraja godine, te ruskog Sputnjika V i kineskog Sinovaca.
U protekla 24 sata u Srbiji je od Covida-19 preminulo 47 oboljelih, a među 13.590 testiranih potvrđeno je još 3685 novozaraženih, priopćile su danas srbijanske zdravstvene vlasti. ➡️ Srbija djelomice ublažila mjere, neizvjesno za Novu godinu i Božić

Na bolničkom liječenju je i dalje više od 9000 pacijenta - od njih 9627 danas je s teškom kliničkom slikom i na respiratorima 330. Od ukupno 2.155.365 testiranih uzoraka do sada je registrirano 303.747 zaraženih koronavirusom, a umrlo je 2733 pacijenata, što svjedoči o blagom porastu stope smrtnosti koja je sada, po današnjim službenim podacima, 0.90 posto.

Srbijanska premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je Srbija dosad potpisala ugovore o nabavi tri cjepiva - Pfizerovog čijii se prvi kontigent od 5000 doza očekuje do kraja godine, te ruskog Sputnjika V i kineskog Sinovaca. Brnabić je, u povodu pojave novog soja koronavirusa na teritoriju Ujedinjenog Kraljevstva, najavila da će srbijanske vlasti naknadno odlučiti o eventualnoj obustavi letova s Velikom Britanijom.

Od ponoći je na snazi mjera da se na teritorij Srbije može ući samo s negativnim PCR testom, što će biti na snazo do 10. siječnja, a Krizni stožer je ranije danas odlučio ublažiti aktualna epidemiološka ograničenja i produljiti radno vrijeme trgovačkih centara i uslužnih djelatnosti do 20 sati.

Jučer je otvorena nova Covid bolnica u Kruševcu koja je jutros primila prve pacijente, a bolnički kapaciteti su 150 mjesta na intenzivnoj i 350 kreveta na poluintenzivnioj njezi. To je druga Covid bolnica koju je Srbija izgradila za četiri i pol mjeseca, nakon što je prethodna sa 930 kreveta otvorena u beogradskom prigradskom naselju Batajnica. U toj bolnici od 930 kreveta 250 je na odjelima intenzivne njege.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!