07:23 / 21.10.2020.

Autor: B.A./Hina

Pad broja zaraženih u Australiji

Foto: REUTERS/Sandra Sanders

Foto: REUTERS/Sandra Sanders

Foto: - / REUTERS

Najteže pogođena australska država Victoria bilježi jednoznamenkasti broj novih slučajeva koronavirusa već šesti dan zaredom.
Najteže pogođena australska država Victoria bilježi jednoznamenkasti broj novih slučajeva koronavirusa već šesti dan zaredom, dok je australska vlada najavila da će tijekom vikenda ublažiti epidemiološke mjere "lockdowna".

➡️ Kina: 4 cjepiva protiv COVID-19 u trećoj fazi kliničkih ispitivanja
➡️ Markotić: Imamo dovoljno lijekova u "Fran Mihaljeviću"

U Melbourneu, glavnom gradu države Victoria, novozaraženih je troje u posljednja 24 sata, a u samoj državi je bilo 20.323 slučaja od početka izbijanja, od kojih je samo 109 i dalje aktivno.

- Iskreno se nadamo da ćemo u budućnosti objaviti ublažavanje restrikcija i ako ove brojke budu i dalje ovakve, moći ćemo to i učiniti, rekao je premijer države Victoria Daniel Andrews.

Victoria, koja je pod strogim mjerama "lockdowna" od početka srpnja, nada se otvaranju restorana i barova na otvorenom tijekom ljeta u teško pogođenom ugostiteljskom sektoru.Tako će stanovnici Melbournea od ponedjeljka smjeti otići 25 umjesto sadašnjih pet kilometara od svojih domova, no većina kozmetičkih i ugostiteljskih usluga su i dalje zatvorene.

Inače, najmnogoljudnija australska država Novi Južni Wales zabilježila je dva nova slučaja, a sjeverna država Queensland jedan novi slučaj zaraze.

Australija je zabilježila samo jedan smrtni slučaj povezan s koronavirusom tijekom proteklog tjedna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!