12:12 / 25.07.2018.

Autor: I.H./HRT/Hina

Pakistanske izbore prati nasilje

-

-

Foto: - / -

Izborna utrka vodi se između vladajuće stranke Pakistanske muslimanske lige i snažnog protivnika Pokreta za pravdu u Pakistanu kojeg vodi bivši igrač kriketa Imran Khan.
Parlamentarne izbore u Pakistanu obilježava nasilje. U eskploziji automobila bombe u gradu Kueti poginulo je više od 30 ljudi. Odgovornost za napad, kako prenose zapadni mediji, preuzela je tzv. Islamska država.

Vijesti o eksplozijama i sukobima dolaze i iz drugih krajeva Pakistana. U zemlji s gotovo 200 milijuna stanovnika stanje pokušava kontrolirati 370.000 vojnika, ali i sama vojska suočava se s optužbama da je jedan od aktera nasilja i međustranačkih obračuna.

Zbog serije bombaških napada u kojima je poginulo više od 180 ljudi, vlasti su na izborna mjesta rasporedile 800.000 vojnika i policajaca. Na birališta je pozvano oko 106 milijuna birača, od 207 milijuna stanovnika. Pobjednička stranka sastavit će novu vladu. Izborna utrka vodi se između vladajuće stranke Pakistanske muslimanske lige i snažnog protivnika Pokreta za pravdu u Pakistanu kojeg vodi bivši igrač kriketa Imran Khan.
 

Prvi rezultati očekuju se tijekom večeri.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!