Pao Twitter, onemogućen pristup tisućama korisnika

14.07.2022.

16:38

Autor: P.F./Hina

Twitter

Twitter

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Tisuće korisnika diljem svijeta nije moglo u četvrtak pristupiti Twitteru, što je bio prvi takav prekid rada od veljače, navodi web stranica za praćenje prekida rada Downdetector.com.

Više od 27.000 ljudi prijavilo je probleme s Twitterom u SAD-u, prema web stranici. Korisnici u drugim zemljama, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, Meksiko, Brazil i Italiju, također su prijavili da Twitter ne funkcionira.

Nije jasno što je uzrokovalo prekid rada. Twitter nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Twitter je pao u veljači i onemogućene su usluge za nekoliko tisuća njegovih korisnika. Nakon toga je priopćio da je popravio softversku grešku na svojoj web stranici za mikro-bloganje.

Do pada je došlo nekoliko dana nakon što je Twitter tužio izvršnog direktora Tesle Elona Muska za kršenje ugovora o kupnji tvrtke vrijednog 44 milijarde dolara. Twitter je podnio tužbu u Delawareu tražeći od suda da naloži izvršenje preuzimanja tvrtke prema uvjetima dogovorenima s Muskom u svibnju.

Nije jasno što je uzrokovalo prekid. Korisnici su dobivali poruku: "Tweetovi se trenutno ne učitavaju."

Neki od korisnika u šali su za prekid rada okrivili Muska.

- Elon Musk stvara prekid Twittera, tvitao je jedan korisnik.

Druge velike tehnološke tvrtke također su bile pogođene prekidima rada prošle godine, s gotovo šestosatnim prekidom koji je u listopadu držao WhatsApp, Instagram i Messenger Meta Platforms izvan dosega milijardi korisnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!