22:02 / 26.06.2020.

Autor: Hina

Papa donirao 35 respiratora

Foto: arhiva, Vatican Media Handout via REUTERS

Foto: arhiva, Vatican Media Handout via REUTERS

Foto: - / REUTERS

Respiratori su dodijieljeni zemljama pogođenim pandemijom koronavirusa, među kojima su mnoge iz Papine Latinske Amerike.
Papa Franjo donirao je 35 respiratora zemljama pogođenim pandemijom novog koronavirusa, među kojima su i mnoge iz njegove Latinske Amerike, objavio je Vatikan. 

- Epidemija bolesti COVID-19 iz minute u minutu

Papa Franjo, koji je rođen u Argentini, želi "konkretno izraziti svoju bliskost sa zemljama pogođenim pandemijom covidom-19, posebice onima čiji se zdravstveni sustav suočava s više teškoća", kaže se u izjavi Vatikana.

Haiti, Venezuela i Brazil su tako dobili po četiri respiratora, Honduras, Meksiko i Kolumbija po tri, Dominikanska Republika, Ekvador i Bolivija po dva. Papa je također donirao po dva respiratora Kamerunu, Zimbabveu, Bangladešu i Ukrajini, objavio je Vatikan.

Latinska Amerika i Karibi postali su novi epicentar globalne pandemije covida-19 kojime je u toj regiji do sada zaraženo više od dva milijuna ljudi, a više od 100.000 ljudi umrlo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!