10:12 / 14.02.2020.

Autor: B.A./Hina

Papa Franjo i Lula u Vatikanu razgovarali o nejednakostima

Foto: REUTERS/Remo Casilli

Foto: REUTERS/Remo Casilli

Foto: - / REUTERS

- Svi znamo da svijet sve više pati zbog nejednakosti i da u većini zemalja radnici gube svoja prava, rekao je bivši brazilski predsjednik
Papa Franjo je u četvrtak primio bivšeg brazilskog predsjednika Lulu u privatni posjet tijekom kojega su razgovarali o nejednakosti, siromaštvu i zaštiti okoliša.

Nakon razgovora koji je trajao gotovo sat vremena, Sveta Stolica nije objavila nikakvo priopćenje s obzirom na privatni značaj posjeta.

- Došao sam kako bih sa Svetim Ocem razgovarao o temama kao što su nejednakost i promicanje dobre politike prema okolišu, rekao je Luiz Inacio Lula da Silva na tiskovnoj konferenciji održanoj u sjedištu najvećeg talijanskog sindikata CGIL-a u Rimu.

- Svi znamo da svijet sve više pati zbog nejednakosti i da u većini zemalja radnici gube svoja prava, dodao je bivši brazilski predsjednik kojemu su 74 godine.

- Radnička prava stečena borbom nestaju zbog financijskih interesa.

Dodao je da s Papom nije razgovarao o brazilskom predsjedniku Jairu Bolsonaru koji je preuzeo dužnost 1. siječnja 2019. ni o stanju u Amazoniji, ali je rekao da je pročitao papinu postsinodsku pobudnicu o Amazoniji u kojoj upozorava na "nepravdu" i na "zločin" za koje su odgovorne kompanije koje uništavaju to područje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!