Papa Franjo izlazi iz bolnice za nekoliko dana

14.06.2023.

14:52

Autor: Hina/HRT/A.S.

Papa Franjo

Papa Franjo

Foto: Yara Nardi / Reuters

Papa Franjo sljedećih bi dana trebao biti otpušten iz bolnice, a njegov oporavak od operacije napreduje normalno, bez komplikacija, objavio je Vatikan.


Franjo je prošle srijede bio podvrgnut trosatnoj operaciji trbušne kile. Papi je ugrađena mrežasta proteza, a liječnici žele biti uvjereni da je to učinjeno uspješno prije nego što puste 86-godišnjeg poglavara iz bolnice. 

Papa prošle nedjelje nije održao svoju podnevnu molitvu s balkona bolnice Gemelli kako ne bi bio pod naporom zbog predugog stajanja. Vatikan je otkazao sve njegove javne i privatne nastupe do 18. lipnja. 

- Sveti Otac dobro se odmorio tijekom noći. Medicinski tim izvještava da njegov oporavak teče prema planu, bez komplikacija, te ga stoga planiraju otpustiti sljedećih dana, priopćio je glasnogovornik Vatikana Matteo Bruni

Franjo je radio iz bolnice te je vrijeme provodio u maloj kapelici u apartmanu na desetom katu, rezerviranom za pape. 

Papa tradicionalno nema aktivnosti u srpnju, pa će se cijeli mjesec odmarati prije nego što ode u posjet Portugalu od 2. do 6. kolovoza. Papa bi od 31. kolovoza do 4. rujna trebao boraviti i u Mongoliji, dosad najudaljenijem odredištu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!