16:59 / 22.03.2020.

Autor: HRT/Hina

Papa Hrvatskoj poslao poruke podrške

-

-

Foto: - / -

Poručujem da smo blizu i građanima Hrvatske koje je jutros pogodio potres. Neka im Gospodin da snagu i solidarnost u suočavanju s ovom nesrećom, rekao je papa Franjo.
Papa Franjo je u nedjeljnom angelusu nakon potresa u Zagrebu izrazio bliskost s hrvatskim narodom te zamolio Krista da mu podari snagu i solidarnost u suočavanju s katastrofom.

Papa je u angelusu nagovijestio da će ovaj tjedan uputiti izvanrednu poruku i blagoslov "Urbi et Orbi" (Gradu i svijetu), koja se uobičajeno upućuje jedino na Božić i Uskrs, te je pozvao na molitvu diljem svijeta kao odgovor na pandemiju koronavirusa, a nakon molitve Anđeo Gospodnji osvrnuo  se i na potres koji je pogodio Hrvatsku.

- Ostanimo ujedinjeni, neka oni najusamljeniji i oni koji najviše trpe znaju da smo blizu. Pokažimo bliskost s liječnicima, medicinskim djelatnicima, volonterima i onima na vlasti koji moraju poduzimati stroge mjere, za naše dobro. Pokažimo bliskost s policijskim snagama i vojnicima. Poručujem da smo blizu i građanima Hrvatske koje je jutros pogodio potres. Neka im Gospodin da snagu i solidarnost u suočavanju s ovom nesrećom, rekao je papa Franjo.

Papa je zbog koronavirusa nedjeljnu molitvu održao putem interneta i televizije, umjesto na Trgu sv. Petra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!