18:12 / 21.12.2020.

Autor: HRT/Hina

Papa o radnicima u Vatikanu za vrijeme pandemije

Foto: Vatican Media/REUTERS

Foto: Vatican Media/REUTERS

Foto: - / REUTERS

Dok traje pandemija koronavirusa "nitko neće ostati bez posla" u Vatikanu, istaknuo je papa Franjo čestitajući Božić oko 4000 zaposlenika Svete Stolice i njihovim obiteljima.
Dok traje pandemija koronavirusa "nitko neće ostati bez posla" u Vatikanu, istaknuo je u ponedjeljak papa Franjo čestitajući Božić oko 4000 zaposlenika Svete Stolice i njihovim obiteljima. 

- Vi ste ono najdragocjenije! Nitko ne smije izgubiti posao ili primati umanjenu plaću u ovo teško i naporno vrijeme.Nitko ne smije trpjeti grube gospodarske posljedice ove pandemije, istaknuo je Sveti Otac u velikoj dvorani krcatoj zaposlenicima koji su nosili zaštitne maske.

Vatikan je ostao bez mnogih prihoda, posebno onih unosnih od prodaje ulaznica za Vatikanske muzeje koji su trenutačno zatvoreni. No isplaćivat će cijelu plaću svojim zaposlenicima u vrijeme epidemije Covida-19 jer ne raspolaže fondom za nezaposlene.

- Ovaj Božić je Božić pandemije, zdravstvene, gospodarske, društvene pa i crkvene krize koja je pogodila čitav svijet, rekao je nešto ranije Papa, uputivši čestitke Rimskoj kuriji (središnja uprava Crkve).

Papa je pozvao crkveni vrh da se više skrbi za siromašne i dugo je kritizirao njegovu sklonost "sukobu". Istaknuo je da "razumjeti Crkvu u kategorijama sukoba - desno-lijevo, liberali-konzervativci - krnji, polarizira, izopačuje i iznevjerava njezinu pravu narav".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!