18:36 / 29.11.2020.

Autor: HRT

Papa pozvao na pomoć potrebitima

-

-

Foto: - / -

Papa Franjo na prvu nedjelju adventa s glavnog vatikanskog trga pozvao je vjernike i na veću razboritost te zajedničku molitvu u obitelji.
Papa Franjo na prvu nedjelju adventa s glavnog vatikanskog trga pozvao je vjernike da u vrijeme došašća, u doba pandemije, priteknu u pomoć potrebitima. Pozvao ih je i na veću razboritost te zajedničku molitvu u obitelji.

Sveti Otac predvodio je misu u bazilici svetog Petra s novoimenovanim kardinalima, a u propovijedi je istaknuo da je advent vrijeme Božje blizine i poziv vjernicima na budnost.

- Velika pogreška u našem životu može biti zaokupljenost vlastitim interesima i rastresenost zbog različitih ispraznosti. Naime, tada smo u opasnosti da izgubimo ono bitno i ne primijetimo Boga. Bez poticaja ljubavi prema Bogu čovjek postaje osrednji, mlak, svjetovan. A to nagriza vjeru jer je ona suprotnost osrednjosti. Ne smijemo se obeshrabriti, zato smo pozvani živjeti u vjeri, poručio je papa Franjo.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!