Papa se dobro oporavlja, no preskočit će nedjeljni blagoslov

10.06.2023.

14:32

Autor: Hina/HRT/A.S.

Papa Franjo

Papa Franjo

Foto: Yara Nardi / Reuters

Papa Franjo dobro se oporavlja nakon operacije, no liječnici su mu savjetovali da odustane od nedjeljnog blagoslova s bolničkog balkona kako ne bi opterećivao trbušne stijenke.

Izvješćujući novinare u bolnici Gemelli, glavni kirurg Sergio Alfieri također je rekao da je 86-godišnji Papa prihvatio prijedlog liječnika da ondje ostane barem cijeli sljedeći tjedan.

Franjo je u srijedu bio podvrgnut trosatnoj operaciji trbušne kile.

Alfieri je rekao da je Papa 2021., posljednji put kada je bio podvrgnut operaciji u istoj bolnici, doista blagoslovio stojeći s balkona, ali to je bilo oko sedam dana nakon operacije crijeva.

- Svaki put kad ustane iz kreveta i sjedne u fotelju opterećuje trbušne stijenke. Prošla su samo tri dana. Zamolili smo Svetog Oca da bude razborit i izbjegava naprezanje (stajanje na balkonu), rekao je.

Rekao je da je Papi u petak skinuta intravenska sonda i sada je na polučvrstoj dijeti. Svi medicinski parametri bili su u granicama normale i nije bilo srčanih problema.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!