19:05 / 12.03.2018.

Autor: M.M./HRT/Hina

Pejčinović Burić u dvodnevnom posjetu Makedoniji

-

-

Foto: - / -

Prvog dana boravka u Skopju, susrela se s predstavnicima Zajednice Hrvata u Makedoniji i hrvatskim gospodarstvenicima.
Potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić u dvodnevnom je posjetu Makedoniji.

Prvog dana boravka u Skopju, susrela se s predstavnicima Zajednice Hrvata u Makedoniji i hrvatskim gospodarstvenicima, zahvalivši im na doprinosu odličnim odnosima između dvije države.

Vi ste ona posebna spona koja veže Hrvatsku i Makedoniju, poručila im je ministrica. Svojim radom svjedočite našu kulturu, baštinu i jezik i radite na dobrim vezama koje postoje. Svi mi drugi odlazimo i dolazimo, no vi ste trajno tu, rekla je Pejčinović Burić.

Ohrabrila je sve one koji žive u Makedoniji i imaju gospodarske tvrtke i želju razvijanja odnosa dviju država da se jave ministarstvu. Zahvalila je predstavnicima katoličke crkve koja pomaže čuvati vrijednosti koje baštinimo i našu kulturu, te je naglasila da će hrvatsko veleposlanstvo u Skoplju kao kontaktna točka za NATO savez djelovati da Makedonija što prije uđe u taj blok.

Pejčinović Burić sutra će se sastati s kolegom ministrom vanjskih poslova Nikolom Dimitrovim, s makedonskim predsjednikom Gjorgeom Ivanovim, predsjednikom Sobranja Talatom Xhaferijem i predsjednikom Vlade Zoranom Zaevom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!