07:49 / 25.03.2018.

Autor: HRT

Peking zbog onečišćenja izdao treće narančasto upozorenje

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Narančasto upozorenje znači da teška industrija mora smanjiti proizvodnju za 30 do 50 posto. To se odnosi na oko 700 tvrtki, poput tvornica cementa i namještaja.
Peking je jučer proglasio treće veliko upozorenje o smogu u 2018. godini i drugo ovog mjeseca, samo dan nakon što je imenovan najuspješnijim među 28 kineskih gradova koji su donijeli posebne mjere za borbu protiv onečišćenja.

Jučerašnje narančasto upozorenje, drugo najozbiljnije nakon crvenog, na snazi će biti od ponedjeljka do srijede, objavio je pekinški ured za zaštitu okoliša.

Narančasto upozorenje od tvornica teških industrija zahtijeva da ograniče proizvodnju za 30 do 50 posto. To se odnosi na oko 700 tvrtki poput tvornica cementa ili namještaja.

Novoosnovano ministarstvo ekologije i okoliša prošlog je tjedna objavilo kako je Peking između listopada i veljače zabilježio najveći pad prosječnog onečišćenja od 28 sjevernokineskih gradova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!