07:28 / 14.02.2021.

Autor: HRT/Hina

Pelosi osudila "kukavičku skupinu republikanaca" za oslobađanje Trumpa

Pelosi optužila lidera republikanaca u Senatu Mitcha McConnella

Pelosi optužila lidera republikanaca u Senatu Mitcha McConnella

Foto: Al Drago / REUTERS

Predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi osudila je u subotu senatore koji su omogućili oslobađanje bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa kao "kukavičku skupinu republikanaca".

Senat SAD-a u subotu je bivšeg predsjednika Donalda Trumpa oslobodio optužbe za poticanje na pobunu i smrtonosni napad njegovih pristaša na Kapitol, sjedište američkog Kongresa.

Za proglašenje Trumpa krivim glasalo je 57 a za oslobađanje krivnje 43 senatora, no za osudu je bila potrebna dvotrećinska većina od 100 senatora, odnosno 67 senatora.

Pelosi je optužila lidera republikanaca u Senatu Mitcha McConnella jer nije dopustio da se Senatu dostavi optužnica za opoziv dok je Trump još bio u Bijeloj kući.

McConnell je glasao da se Trump oslobodi optužbi a nakon glasanja je izjavio kako nema sumnje da je Trump "praktično i moralno odgovoran" za napade jer su ljudi koji su upali u zgradu Kongresa vjerovali da postupaju prema željama i uputama svog predsjednika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!