06:45 / 11.01.2021.

Autor: HRT

Pelosi želi rezolucijom Predstavničkog doma tražiti od Pencea Trumpovu smjenu

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Demokrati u Predstavničkom domu Kongresa žele da se danas glasa o rezoluciji kojom bi se od potpredsjednika Mikea Pencea tražilo da aktivira 25. amandman kako bi se smijenio predsjednik Donald Trump.
Demokrati u Predstavničkom domu Kongresa žele da se danas glasa o rezoluciji kojom bi se od potpredsjednika Mikea Pencea tražilo da aktivira 25. amandman kako bi se smijenio predsjednik Donald Trump.

Ujutro će biti pripremljena rezolucija kojom se potpredsjednika Mikea Pencea poziva "da sazove i mobilizira kabinet da aktivira 25. amandman kako bi se predsjednika proglasilo nesposobnim za obavljanje dužnosti", napisala je Pelosi u pismu demokratskim zastupnicima.

- Pozivamo potpredsjednika da odgovori u roku od 24 sata, dodala je.

Ako Pence ne odgovori, demokrati će po drugi puta pokrenuti postupak smjene predsjednika Trumpa. 

- U ime zaštite našeg ustava i naše demokracije poduzet ćemo hitne korake jer ovaj predsjednik predstavlja neposrednu prijetnju za oboje. Iz dana u dan sve su užasniji napadi ovog predsjednika na našu demokraciju pa je time sve veća i potreba da se hitno nešto poduzme, dodaje Pelosi.

Pence je protiv toga da se Trump smijeni aktiviranjem 25. amandmana, rekao je njegov savjetnik. Do inauguracije novoizabranog predsjednika Joea Bidena ostalo je devet dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!