Peskov: Rusija ne planira upotrijebiti nuklearno oružje u ratu protiv Ukrajine

29.03.2022.

09:46

Autor: T.V./HRT/Hina

ilustracija

ilustracija

Foto: - / HTV

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Rusija ne planira upotrijebiti nuklearno oružje u ratu protiv Ukrajine.

- Nitko ne razmišlja o upotrebi, čak ni o ideji upotrebe nuklearnog oružja, rekao je Peskov u intervjuu za američku javnu televiziju PBS u ponedjeljak. Ne sumnjamo da će svi ciljevi naše posebne vojne operacije u Ukrajini biti postignuti. Ne sumnjamo u to, rekao je Peskov. Ali bilo kakav ishod operacije, naravno, nije razlog za upotrebu nuklearnog oružja, rekao je.

Na Zapadu je porasla zabrinutost kada je predsjednik Vladimir Putin naredio da se ruske nuklearne snage stave u pripravnost na početku oružanog napada na Ukrajinu i upozorio da će zemlje koje su intervenirale u sukobu morati računati s posljedicama kakve nikada prije nisu doživjele .

Peskov je istaknuo da u Rusiji postoji sigurnosni koncept koji vrlo jasno kaže da se samo kada je ugroženo postojanje države može upotrijebiti i upotrijebit će se nuklearno oružje kako bi se uklonila prijetnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!