15:32 / 02.12.2020.

Autor: P.F./Hina

Pfizer i BioNTech predaju Srbiji dokumentaciju za registraciju cjepiva

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Državnih vrh Srbije najavio je ranije da će do kraja godine nabaviti milijun doza cjepiva, ne navodeći tko bi mogli biti dobavljači.
Farmaceutske tvrtke Pfizer i BioNTech predat će srbijanskoj Agenciji za lijekove i medicinska sredstva (ALIMS) neophodnu dokumentaciju za registriranje njihovog cjepiva protiv koronavirusa i u Srbiji, objavio je beogradski provladin tabloid Kurir.

List tvrdi, pozivajući se na neimenovane izvore, da je taj dogovor postignut na sastanku predstavnika Pfizera i BioNTecha s premijerkom Anom Brnabić i ministrom zdravstva Zlatiborom Lončarom.

Premijerka Brnabić je najavila sastanak s predstavnicima farmaceutskih tvrtki, ali se srbijanske vlasti još nisu očitovale o rezultatima tih pregovora. Državnih vrh Srbije najavio je ranije da će do kraja godine nabaviti milijun doza cjepiva, ne navodeći tko bi mogli biti dobavljači.

Velika Britanija je je ranije danas postala prva država na svijetu koja je odobrila uporabu cjepiva protiv korona virusa Pfizer i BioNTecha, postavši prije SAD-a i EU-a prva zapadna zemlja koja je dala zeleno svjetlo cjepivu koje bi idućega tjedna trebali dobiti najranjivije skupine stanovništva, objavila je agencija Reuters.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!