14:46 / 15.06.2020.

Autor: HRT/Hina

Pilot srušenog američkog borbenog zrakoplova pronađen mrtav

Foto: REUTERS/Ints Kalnins, arhivska fotografija

Foto: REUTERS/Ints Kalnins, arhivska fotografija

Foto: - / REUTERS

F-15C Eagle iz 48. eskadrile, koji je bio na rutinskom treningu, srušio se kod obale u sjeveroistočnoj Engleskoj oko 10,40 sati
Britanska obalna straža locirala je olupinu američkog borbenog zrakoplova koji se srušio u Sjeverno more u ponedjeljak, a pilot je pronađen mrtav, objavilo je američko zrakoplovstvo. 

F-15C Eagle iz 48. eskadrile, koji je bio na rutinskom treningu, srušio se kod obale u sjeveroistočnoj Engleskoj oko 10,40 sati po srednjoeuropskom vremenu. Jedina osoba u avionu bio je pilot. 

- Pilot srušenog F-15C Eagle iz 48. eskadrile lociran je i potvrđeno je da je poginuo, rekla je eskadrila na svome službenom Twitteru, izrazivši žaljenje zbog tragičnog gubitka.

Nastavljaju se pokušaji da se dođe do olupine zrakoplova.

Zrakoplov je poletio iz baze RAF Lakenheath, najveće američke zračne baze u Engleskoj, a bio je dio jedine američke eskadrile s lovcima F-15 u Europi.

Baza se nalazi 40 kilometara sjeveroistočno od Cambridgea.

Godine 2014. američki vojni helikopter srušio se na obali istočne Engleske, pri čemu je poginulo svih četvero članova posade.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!