Piratski napad: Oteto nekoliko članova posade danskog broda

31.03.2023.

12:07

Autor: HRT/D.M./Hina

Marinci kao osiguranje na brodovima, arhivska fotografija

Marinci kao osiguranje na brodovima, arhivska fotografija

Foto: Chantal de Bruijne / Shutterstock

Pirati su napustili brod u danskom vlasništvu koji su oteli u Gvinejskom zaljevu prošli tjedan i poveli neke članove posade sa sobom, dok su ostali prebačeni na sigurno, rekao je vlasnik plovila. Brodska kompanija Mojasa odbila je reći koliko se članova posade vode kao nestali.

Na naftni i kemijski tanker pod liberijskom zastavom Monjasa Reformer sa 16 članova posade ukrcala su se petorica naoružanih muškaraca 225 kilometara zapadno od luke Pointe-Noire u Republici Kongu. Reformer je nakon toga nestao, a kasnije ga je locirala francuska mornarica blizu Sao Tome i Principea, navodi Monjasa.

- Naše su misli s članovima posade koji se još vode kao nestali i s njihovim obiteljima u ovome stresnom razdoblju. Spašeni članovi posade dobro su i primaju odgovarajuću skrb u sigurnom okružju. Monjasa će nastaviti blisko surađivati s lokalnim vlastima kako bi podržala siguran povratak naših pomoraca svojim obiteljima, priopćila je kompanija.

U priopćenju se dodaje kako ni brod ni teret koji prevozi nisu pretrpjeli štetu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!