Pjevač Johnny Nash umro u 80. godini

07.10.2020.

07:36

Autor: Hina/HRT

default error photo
Hit "I See See Clearly Now", objavljen je 1972. i bio je četiri tjedna na vrhu Billboard Hot 100 liste najpopularnijih singlova koje je u SAD-u tjedno objavljivao časopis Billboard.
Američki pjevač Johnny Nash, poznat po reggae hitu iz 1972. godine "I Can See Clearly Now", umro je u 80. godini, rekao je njegov sin John Nash III.

-
Nash je umro u utorak prirodnom smrću u svom domu, rekao je John Nash III za internetsku stranicu slavnih TMZ i lokalnu tv postaju u Los Angelesu.

- Bio je predivan otac i obiteljski čovjek. Volio je ljude i svijet. Nedostajat će unutar naše zajednice. Obitelj je bila sve za njega - rekao je Nashov sin
za TMZ.

Hit "I See See Clearly Now", objavljen je 1972. i bio je četiri tjedna na vrhu Billboard Hot 100 liste najpopularnijih singlova koje je u SAD-u tjedno
objavljivao časopis Billboard. Pjesma je postala hit i u Kanadi, Velikoj Britaniji i Južnoj Africi.

Nash je rođen 19. kolovoza 1940. u Houstonu u Texasu, a karijeru je započeo krajem 1950-ih kao pjevač i glumac. Sredinom šezdesetih preselio se na Jamajku gdje je bio pod utjecajem reggae glazbe. Bio je i jedan od prvih ne-jamajčanskih pjevača koji su snimali reggae glazbu na Jamajci. Njegov posljednji studijski album "Here Again" objavljen je 1986. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!