21:22 / 20.07.2021.

Autor: V.G./Hina/HRT

Plenković čestitao Žigmanovu, ponovno izabranom predsjedniku DSHV-a

Andrej Plenković

Andrej Plenković

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / PIXSELL

Premijer Andrej Plenković čestitao je Tomislavu Žigmanovu na ponovnom izboru na dužnost predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV), obećavši da će zajedno raditi na boljem položaju Hrvata u Srbiji.

- Poštovanje prava te položaj hrvatske nacionalne manjine u Srbiji iznimno su važna pitanja za hrvatsku vladu te Vam ovom prigodom zahvaljujem na svemu što ste dosad učinili kako bi status i položaj hrvatske nacionalne manjine u Srbiji bio što bolji i kako bi njeni pripadnici sačuvali svoj nacionalni identitet, jezik, kulturu i vjeru, rekao je Plenković.

- Radujem se nastavku suradnje i stalnom dijalogu hrvatske vlade s predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji. Zajedno ćemo raditi na boljem statusu i položaju Hrvata u Srbiji, osobito glede političke zastupljenosti, dodao je.

Da Žigmanov ostaje na čelu DSHV-a odlučila je u petak izborna skupština stranke, na kojoj je najavio da će ustrajati da se hrvatskoj manjini osiguraju zajamčeni mandati u predstavničkim i državnim tijelima Srbije.

Žigmanov je bio jedini kandidat za predsjednika stranke, a na izbornoj skupštini koja je održana u bačkom selu Tavankut podržalo ga je 135 od 144 izaslanika DSHV-a iz cijele Vojvodine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!